Kulturopplevleser

Rennebumartnan legger også vekt på kulturopplevelser for hele familien!

Gjennom hele martnashelga er scenen på uteområdet flittig i bruk til minikonserter og andre kulturinnslag. Det hele sparkes i gang med åpningsseremoni fredag kl. 11.00, og videre er det bare å studere programmet for å få med seg det man måtte ønske av kulturelle godbiter.

Joik, ur og dame på lur
Frode Fjellheim er musiker, komponist, arrangør og produsent utdannet ved Trøndelag Musikkonservatorium. Han har medvirket i en rekke produksjoner ved Trøndelag Teater og Rikskonsertene, og har komponert musikk til både TV-serier og kortfilmer.
Hildegunn Øiseth er en anerkjent improvisasjonsmusiker som har opptrådt på mange ulike scener, både sammen med Trondheim Jazz-orkester, Marilyn Mazur´s Shamania, egne band og andre sammensetning. Hun har utviklet en egen teknikk for tradisjonsinstrumentene bukkehorn og neverlur, og i tillegg bruker hun ofte sin egen stemme som instrument.
Søndag opptrer disse to sammen med forestillingen Joik, ur og dame på lur, produsert i samarbeid med Rikskonsertene. Om denne produksjonen har blitt sagt at de skaper helt ny musikk av gamle instrument og tradisjoner. De henter elementer fra verdensmusikk, jazz og elektronika, og er en særdeles spennende duo med suggerende, vakkert og rått lydbilde.

Milenburg Joyce Jazz Quintet
Anført av Inge Solem på klarinett, saxofon og vokal er dette en kvintett som bestandig leverer gode opplevelser. Tidligere kulturskolerektor i Rennebu, Arnstein Solem, er også en del av dette stemningsskapende ensemblet, som beveger seg i sjangeren gladjazz / tradjazz / vokaljazz. De har deltatt på Rennebumartnan flere ganger tidligere, og i år opptrer de både med minikonsert på utescenen og med buskspæll ute på martnasområdet.

Kulturskoleelever - med bl.a. DigGar
Søndag får publikum også anledning til å oppleve kulturskoleelever fra Rennebu, Meldal, Midtre Gauldal og Oppdal i fri utfoldelse på scenen. Fra Rennebu deltar blant andre Eline Voll, som tidligere i vår ble tildelt ”Drømmestipendet”. Dette er en stipendordning Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping samarbeider om, der målet er å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Eline var én av hundre ungdommer fra hele Norge som fikk denne utmerkelsen i 2017.
Fra Midtre Gauldal kommer den sjarmerende duoen DigGar, bestående av Ingrid      Vingelen Digre og Sivert Garli. De to 15-åringene gjorde seg i vinter særdeles positivt bemerket i TV2-programmet Norske Talenter, der de hang med helt til semifinalene. Her holdt det akkurat ikke til finaleplass, men responsen fra både dommere og publikum var svært positiv. I sommer har de to ungdommene deltatt på mange arrangement både lokalt og litt lenger unna, men søndag 13. august får altså martnaspublikummet i Rennebu anledning til å oppleve DigGar på nært hold.

 

Her kan du se fullstendig program!